wędliny regionalne - tradycyjne wyroby z podkarpacia


Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny i jedyny na Podkarpaciu. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur, przez co produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród klientów.

Właściciele zakładu, którymi od lutego 2014 roku są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, wracają do tradycji z lat 50. i stawiają na wyrób koniny i wieprzowiny według starych, sprawdzonych receptur byłego zakładu „Jasan” z Jasła. Bazując na doświadczeniu wykwalifikowanych pracowników z wieloletnią praktyką w przetwórstwie mięsnym Wędliny Regionalne U Schabińskiej promuje smak tradycji szlacheckiej.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów i odpowiadając na rosnące zapotrzebowanie koniny i wieprzowiny odświeżamy stare receptury i produkują wyroby, których smak od dawna był zapomniany.

W stałej ofercie masarni jest 20 rodzajów wyrobów mięsnych i 13 pozycji z koniny, w tym kiełbasa wiejska, kiełbasa belgijska, szynka, kabanosy luksusowe oraz pasztet i pieczeń. Wszystkie wyroby przygotowywane są według starych receptur, wędzone we własnej wędzarni dymem z drewna olchowo-bukowego. Wędliny Regionalne U Schabińskiej produkuje również wyselekcjonowane wyroby z mięsa wieprzowego, m.in.: szynkę staropolską, boczek wędzony, golonko pieczone, kaszankę z kaszą jęczmienną, także kaszankę z wątróbką oraz salceson, klops pieczony i pasztet domowy. Flagowym produktem z wieprzowiny jest kiełbasa wiejska, która wytwarzana jest w sposób tradycyjny, bez dodatków „ulepszaczy”. Charakteryzuje się klasycznym szaro-zielonym oczkiem w przekroju, a wszystko zamknięte jest w naturalnej osłonce, co potwierdza m.in. certyfikat IJHARS (Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych). Produkty dostarczane są na terenie całego kraju, jak i poza granice Polski.

Pragniemy nadmienić ze jako jedyni na Podkarpaciu pieczemy w całości Dziki, Świnie i dostarczamy na miejsce imprez.

Konina jest zdrowa. Mięso z konia jest zdrowe. Konina to mięso chude i co za tym idzie niskokaloryczne. Zawiera znaczne ilości żelaza oraz błonnika. Jest źródłem białka, a jego skład aminokwasowy jest dobrze zbilansowany z potrzebami fizjologicznymi człowieka. Parametry mięsa końskiego nie odbiegają od innych gatunków mięsa. Ma wartość odżywczą wyższą niż wołowina, wieprzowina i baranina. Mięso dostarcza organizmowi żelazo, natomiast konina jest także dobrym źródłem magnezu, który ma wpływ na układ mięśniowo-nerwowy. Zawiera też fosfor, cynk, miedź, wapń, sód i potas. Końskie mięso jest też bogate w witaminy z grupy B odpowiedzialne za system nerwowy i metabolizm. Kucharze wskazują także na walory smakowe koniny. Jest smaczna, zbliżona do znanych nam mięs, nieco słodkawa. Prawdziwy befsztyk tatarski robi się właśnie z koniny.

Zrób prezent bliskim! Wyślij paczkę z wędlinami!

Dodatkowo Wędliny Regionalne U Schabińskiej specjalizuje się również w pieczeniu prosiaków nadziewanych kaszą i mięsem kiełbasianym oraz dziczyzny na indywidualne zamówienia. Tą drogą do klientów docierają także pieczone barany oraz – co rzadkie w Polsce – indyki. Gotowe wyroby sprzedawane są w całym kraju i eksportowane poza granice Polski. Ponadto klienci mogą zrobić prezent swoim bliskim i wysłać im wyroby. Produkty są pakowane próżniowo, dzięki czemu mają dłuższą datę przydatności do spożycia. Teraz ich smak mogą poznać osoby w dalekich zakątkach Polski czy za granicą. Również mieszkańcy powiatu jasielskiego mogą składać zamówienia na wyroby z Zimnej Wody. Wystarczy zrobić to codziennie do godz. 10.00. Wówczas towar zostanie dostarczony osobiście lub można go odebrać w restauracjach „u Schabińskiej” i „Małopolskiej” w Jaśle. Wyroby można nabyć w sklepie firmowym z Zimnej Wodzie.


W oparciu o 50 letnią tradycję naszej firmy produkujemy najwyższej jakości wędliny regionalne. Wykorzystujemy wyłącznie mięso najwyższej jakości, pozbawione substancji i konserwantów chemicznych, a proces wędzenia przeprowadzany jest w naturalnym dymie z drewna wiśniowego i drzew owocowych. Wszystkie nasze produkty charakteryzują się doskonałym aromatem i walorami smakowymi nieosiągalnymi dla masowo sprzedawanych wyrobów. Naszą specjalnością są także wyroby z koniny – mięsa niezwykle zdrowego, niskokalorycznego i bogatego w substancje odżywcze. Zapraszamy do naszej masarni w miejscowości Zimna Woda nr budynku 66.Który znajduję się 8,5 km od Jasła, oraz do składania zamówień telefonicznych – zamówienia złożone do godziny 11:00 dostarczamy tego samego dnia!

Nasza masarnia produkuje następujące rodzaje produktów z wieprzowiny i koniny: kiełbasy, szynki, kabanosy, wędliny podrobowe, pasztety, rolady, wędzonki.

Specjalizujemy się również w pieczeniu prosiaków i dzików na indywidualne zamówienia.


Nasze produkty dostarczamy na terenie całego kraju, jak i poza granice Polski.


(for English version scroll down)
 
Regional meats in Zimna Woda thats on of the biggest producents meats ,and horseflesh in Poland.The owners are Schabińscy,who are based on over 50 years of tradition, according to proven recipes former Jasan company.The offer includes  over 20 products in the entire butchers offer including  13 products from horseflesh.All products such as sasuage ,ham,dry smoked horsemeat sasuage are produced according to old recipes.Own products are smoked with smoke of alder-beech wood.The company also specializes in roasting pigs ,stuffed with groats and meats.By buying our products, we can give a present to your friend and sand them products.We send our product abord.We have a wide assortsment of various products.We  invite you to the buthers shop in Zimna Woda with is situated 8,5km from Jasło.You can also make a order on e-mail: wedliny@uschabinskiej.pl

Zimna Woda 66, 38-200 Jasło
Tel. 13 448 08 80 ' tel. +48 797 334 668
e-mail: wedliny@uschabinskiej.pl

Godziny otwarcia:
Pon.-Pt. 7:30-15:30
Sobota: 9:00-14:00